Fritidsgården

Fritidsgården är till för ungdomar från klass 6 och uppåt och innebär en hel del möjligheter. Vi utgår från ungdomarnas egna önskemål och förslag. Det finns alltid minst 1 vuxen (personal) Hanna eller Isabel här men vi ser gärna att fler föräldrar kommer hit på fredagarna. Syftet med föräldrakontakten är att vi vill öka kontakten med ungdomarna och ge lite inblick i hur det är att vara ung idag.

All fritidsgårdsverksamhet är alkohol och drogfri. Vi tillåter ej heller snus. Våran målsättning är att erbjuda ungdomarna en meningsfull sysselsättning och öka känslan av trygghet och samhörighet och vi arbetar för att stärka ungdomars självkänsla och lära sig ta ett större ansvar för andra och sig själva.

ENGAGEMANG-UNGDOM

För ungdomarna är det viktigt att på fritiden ha ett ställe att träffas på. Därför ser vi att det bör finnas en fungerande fritidsgårdsverksamhet i Björkvik där de kan träffa sina kompisar och hitta på något kul tillsammans.  Ett ställe där man så mycket som möjligt försöker utgå från ungdomarnas egna önskemål. Helst ser vi att ungdomarna hade ett ”eget” ställe, istället för att som nu dela lokal med annan verksamhet och hoppas att det kan bli möjligt inom kort, men då krävs det att få fler att engagera sig för de unga!

UNGDOMARNAS EGNA ÖNSKEMÅL

Ungdomarna har kommit med önskemål om att ha disko eller kunna åka iväg någonstans och ex. spela laser-game eller bowla m.m. Vi vill såklart kunna ordna det men för att det ska vara möjligt behöver vi fler som kan tänka sig att hjälpa till. Du som har idéer och förslag hör gärna av dig så kan vi tillsammans försöka erbjuda ungdomarna fler meningsfulla aktiviteter.

ATT GÖRA PÅ FRITIDSGÅRDEN

Här kan man spela pingis, fotboll, innebandy, biljard, TV-spel, se på film, lyssna på musik, spela kort eller fika och träffa kompisar.

KONTAKTA OSS

Ni är välkomna att höra av er till oss angående frågor och synpunkter på telefonnr. 076-83 23 481 (fritidsgården) eller till någon av ledarna

Hanna (073-156 84 87)
Isabel  (070-325 53 48)

JOBBA HOS OSS

Utöver föräldrars hjälp och engagemang behöver vi nu även en till medarbetare och vi söker dig som har fyllt 18, är engagerad och framåt och som är beredd att möta dagens unga. Vi vill också att du har en positiv och engagerad syn i mötet med både ungdomarna och oss som jobbar här men också en vilja att medverka till att utveckla verksamheten. Om du är intresserad så kontakta oss så berättar vi gärna mer om verksamheten.

VAR OCH NÄR

För dig som inte vet så håller vi till i Björkvikshallen, den stora röda byggnaden bakom skolan.

Våra öppetider är:

Månd. 19:00-21:00
Fred. 19:00-23:00

Gårdskort

Vi har fått nya spel, pingisracketar m.m. samt ett nytt biljardbord som vi gärna vill ska kunna hålla länge därför kommer vi nu att införa pantkort (gårdskort) à 50:- vilket bl.a. innebär att man vid inlämning av detta kort kan låna gårdens ”prylar” (biljardköer + bollar, pingisracketar, fotboll m.m.)

INFO: MÖTE !!! ”ATT VARA ELLER INTE VARA” Givetvis ser vi att det är viktigt att ungdomarna har en plats att träffas på men hur stort är egentligen behovet av en fritidsgård i Björkvik? Hur/Var och När är frågor som vi gärna vill ha svar på. Du som har idéer, förslag och funderingar kom gärna och diskutera om fritidsgårdens framtid. Vi vill att personal, ungdomar, föräldrar och rektor på Björkviks skola och alla som har en synpunkt dyker upp. Datum: Fred. 11/ 4 kl. 18:00 Plats: Björkviks skola Anmäl er till: Hanna (073-156 84 87) Isabel (070-325 53 48) För er som vill ha fika anmäl er senast den 7/4 VÄLKOMNA!